Ikrek aszcendens

Ikrek aszcendens – kiváncsi, mozgékony, és örök fiatal

Szerző: Dr. Nagy Etelka karma asztrológus
Olvasási idő: 3 perc

Gondoltátok volna, hogy aszcendens jegye hatással van a külső megjelenésünkre, testalkatunkra, és befolyásolja a stílusunkat is? Ebben a cikkben az Ikrek aszcendens külső és belső tulajdonságaival ismerkedhettek meg.

Mi is valójában az aszcendens?

Az asztrológia eredete többezer évre nyúlik vissza. A káldeus papok folyamatosan figyelték az égboltot, a csillagok járását. Megfigyeléseiket évezredeken át gyűjtögették. Lejegyezték, hogy a csillagos ég változásai milyen hatással vannak a földi életre.

A születési horoszkóp, más néven a radix azt mutatja meg, hogy a születésünk pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az égbolton, az állatövön. Az aszcendens ennek a születési képletnek az egyik fontos és meghatározó pontja.

A születésünk pillanatában a Keleti horizonton éppen emelkedő, felkelő csillagjegyet jelenti. Mivel egy napon belül az aszcendens bejárja az összes állatövi jegyet (összesen 12 állatövi jegy van: Skorpió, Bika, Oroszlán, és így tovább), egy jegyben 1-2 órát tartózkodik.

Ezért bír nagy jelentőséggel a születési időpontunk pontos ismerete, mivel akár 10 perc pontatlanság is okozhat tévedést az asztrológiai elemzésben. Ennyi idő elegendő ugyanis ahhoz, hogy az az aszcendens jegyet váltson.

Elhúzódó szüléseknek gyakran az az oka, hogy a léleknek még lehetősége van pár dolgot változtatnia a születési képletben. Az aszcendens ilyenkor jegyet válthat, néhány bolygó átléphet egyik horoszkópházból a másikba.

Az aszcendens jegyének jellemzőit most tanuljuk, vagy már ismerjük?

Az aszcendenst, mint eszközt, hozza magával a lélek.  Olyan jegyet választ, amit jól ismer, többször megélt, ami a „sajátja”.  Legerőteljesebben fiatal felnőttként jelennek meg az aszcendens testi-lelki tulajdonságai, azok a jellembeli sajátságok, melyeket a külvilág felé mutatunk.

Az aszcendens meghatározza hogyan lát minket a külvilág, mindig megmutatkozik a testalkaton, befolyásolja a külsőnket, stílusunkat.

Ahogy a cikk bevezetőjében ígértem, nézzük meg most a címben említett aszcendens tulajdonságait közelebbről.

ikrek aszcendens
Tipikus Ikrek – Sandra Bullock (Forrás: Pinterest)

Általános tulajdonságai

Az ilyen aszcendenssel rendelkezőek az egyik legkíváncsibb, legsokoldalúbb emberek. Szeretik a szellemi kihívásokat és mindenre nyitottak. Nem szeretnek semmiről sem lemaradni, mindenről tudni akarnak. Sokszor azonban ez a tudásvágy csak felszínes.

Igen nagy az információéhségük, a legfrissebb, naprakész ismeretekre vágynak. Azonban nemcsak informálódnak, hanem a szerzett információt szeretik másokkal is megosztani.

Több dologgal is foglalkozhatnak egyszerre. Rendkívül mozgékonyak, aktívak, szükségük van a szabad levegőre. Nem szeretnek egy helyen sokat tartózkodni. Várakozni egyszerűen képtelenek, ilyenkor általában valamilyen pótcselekvéssel ütik el az időt.

Olykor nyugtalanok, idegesek, futnak egyik helyről a másikra. Nem kötődnek semmihez és senkihez, bárkivel és bárhol jól tudják érezni magukat. Erős bennük az utazási vágy.

Jellemző rájuk a kettőség, nehéz kiismerni őket. Össze tudják kuszálni maguk körül a szálakat.

Mivel mindenhol szeretnének ott lenni, sokszor utolsó pillanatban döntenek, hogy pontosan hova mennek el, ezért a környezetük számára megbízhatatlannak is tűnhetnek.

Jó kereskedelmi-, kapcsolatteremtő-, és kommunikációs készséggel rendelkeznek. Sokat beszélnek, de fecseghetnek, olykor hadarhatnak és kapkodhatnak is. Beszéd közben gesztikulálnak, kézmozdulatokat tesznek, járásnál lóbálják a kezeiket.

Fizikai és szellemi frissességüket sokáig megőrzik, fiatalosak maradnak még idős korban is.

Külső tulajdonságai

Az Ikrek levegős jegy, a testalkatra nyúlánkság, egyenes alkat jellemző. Magasak, fiatalosak, mozgékonyak, hosszabb végtagjukat, elsősorban a kezüket mindig aktívan használják. A nők is lehetnek fiús alkatúak.
Egészséges arcszínnel, felfelé szélesedő homlokkal, messzire tekintő pillantással rendelkeznek. Szembogaruk ide-oda ugrál, tekintetük hűvös.
A hajuk általában vékonyabb szálú, világosabb. Álluk előreugró, az állon lehet egy kis bemélyedés, ez az úgynevezett „Merkúr-gödör”.
Orruk, szájuk viszonylag nagyobb, fülük lehet kissé elálló. Nyakuk vékony, mozgékony, testükhöz képest lehet arányaiban hosszabb is. Férfiaknál az ádámcsutka feltűnő lehet.
Válluk széles, egyenes, szívós testalkatuk van. Mellkas és csípő keskeny, ezek egyvonalban vannak. Erős a csontozatuk, ujjaik hosszúak, csuklójuk keskeny.

Öltözködése, megjelenése

Szeretik a színes, érdekes dolgokat, kiegészítőket. Öltözködésük jellemüknek megfelelően sokoldalú. Felvehetnek olyan ruhadarabokat is, melyek színben, fazonban nem illenek egymáshoz.

A szerelemben

Intellektuális típusú partnert keresnek, számukra fontosabb a szerelem értelmi, mint érzelmi megélése. Kíváncsiságuk miatt szeretik a társukat megismerni, ez főleg a kapcsolat elején nyújt izgalmat számukra.

Mivel nem igazán szeretnek kötődni, elköteleződni, és szeretik a változatosságot, ezért előfordulhat, hogy gyakrabban váltogatják partnereiket. A magányt azonban nehezen viselik. Olyan társ illik hozzájuk, akik hasonlóan kalandvágyóak, és szeretik a függetlenséget.

A munkában

Minden olyan foglalkozásban kiválóak lehetnek, ahol kommunikálni, információt átadni, tanítani, utazni, vagy kereskedni kell. Lehetnek például tanárok, kereskedők, újságírók, riporterek, vagy ügyvédek. Munkában szeretik a változatosságot, az érdekes helyzeteket.

Gyermekként

Kíváncsiság jellemzi őket. Folyton kérdeznek, beszélnek, be nem áll a szájuk. Igazi örökmozgók. Hihetetlenül mozgékonyak, ráadásul fáradhatatlanok is.

Sok minden iránt érdeklődnek, de csak felszínesen és rövid ideig. Gyakran változtatják érdeklődési körüket. Általában okosak, de az iskolában nehéz őket lekötni. Szórakozottak, szétszórtak is lehetnek.

Betegséghajlamai

Általában jó egészséggel bírnak. Azonban érzékenyek lehetnek a légzőszerveik, karjaik, válluk, és az idegrendszerük. Hajlamosabbak lehetnek vírusos fertőzésre, kimerültségre, idegrendszeri panaszokra, vagy beszédhibára.

Híres emberek Ikrek aszcendenssel

Ady Endre, Kazinczy Ferenc, Szandi, Für Anikó, Sandra Bullock

Mi írhatja felül az aszcendenst?

Ha egy Ikrek aszcendensű egyén nem ismer magára a fenti jellemzések alapján, annak számtalan oka lehet.

Az 1-es házban, vagy az aszcendensen álló bolygók felülírhatják az aszcendens jegyét. Például, ha az 1-es házban áll a Plútó, akkor sokkal inkább hasonlít a Skorpió aszcendenshez a jelleme, a Skorpió aszcendens tulajdonságai lesznek jellemzőek rá.  

Ugyanez akár fordítva is előfordulhat.  Például, ha Skorpió valakinek az aszcendense, de 1-es házban áll a Merkúr, akkor átszínezi az aszcendens tulajdonságait. Ekkor az Ikrek aszcendens tulajdonságait vélheti magán felfedezni. Ikrek aszcendensnél a fenti jellemzőket befolyásolhatják a Merkúr helyzete, fényszögei, az aszcendens fényszögei egyaránt.

A jellemünkről komplex képet mindig egy alapos elemzés után, jól képzett asztrológustól kaphatunk, mivel nemcsak az aszcendens, hanem a képlet többi bolygójának jegy- és házhelyzete is jelentős hatással bír.

Dr. Nagy Etelka mikrobiológus Ph.D/karma asztrológus

Ezt mondják rólam és asztrológiai elemzésről azok, akik már jártak nálam.

Foglalj időpontot most asztrológiai elemzésre itt és az elemzés mellé kérj éves karma asztrológiai előrejelzést ajándékba 5000 Ft értékben!

Ha tetszett a cikk, kérlek, kattints az ikonra és oszd meg Facebook-on!