Skorpió aszcendens

Skorpió aszcendens

Szerző: Dr. Nagy Etelka karma asztrológus
Olvasási idő: 4 perc

Asztrológia rövid története

Az asztrológia története igen mélyre, megközelítőleg Kr. e. 4000-re nyúlik vissza. A káldeus papok a minden tudás birtokosai voltak, folyamatosan kémlelték az eget, figyelték a csillagok járását. Megállapították, hogy a csillagos ég változásai hatással vannak a földi életre.  Megfigyeléseiket és tapasztalataikat több ezer éven át gyűjtötték. Így alakult ki egy komplex rendszer, amit ma is használunk az asztrológiai elemzések során.

Ekliptika

A Nap egy év alatt megtett látszólagos útja az égbolton, illetve a Föld keringési síkja a Naprendszerben, az ekliptika. A Naprendszer bolygói néhány fok eltéréssel ugyanúgy ebben a síkban a Nap körül keringenek. A Föld egyenlítője nem esik egybe az ekliptika síkjával, azzal 23,5 fokos szöget zár be. Az asztrológia felosztja az égbolt egy szakaszát állatövi jegyekre, ez a zodiákus, amely az ekliptika alatt és felett helyezkedik el 20-20 fokra, azaz 40 fok széles sáv. 12 állatövi jegy van (Skorpió, Bika, Oroszlán stb.), egy jegy 30 fok kiterjedésű (360 fok/12).

Születési horoszkóp, a radix

A születési horoszkóp, más néven a radix megmutatja, hogy a születés pillanatában az égitestek hogyan helyezkedtek el az égbolton, az állatövön. A radix megállapításához szükséges a pontos születési időpont (óra, percre) és a születési hely. 

skorpió aszcendens jellemzői
Tipikus Skorpió – Tom Cruise (Forrás: Pinterest)

Mi az aszcendens jelentése?

Az aszcendens a radix egyik fontos meghatározó pontja. A születésünk pillanatában a keleti horizonton éppen emelkedő, felkelő csillagjegyet jelenti. Egy napon belül az aszcendens bejárja az összes állatövi jegyet, azaz egy jegyben 1-2 órát tartózkodik, ezért nagyon fontos, hogy tudjuk a pontos születési időpontunkat, mivel akár 10 perc pontatlanság is okozhat tévedést, mivel ennyi idő alatt az aszcendens jegyet válthat.

Az aszcendens, mint eszközt, hozza magával a lélek, olyan jegyet választ, amit már többször megélt, amit jól ismer. Leginkább fiatal felnőttként éljünk az aszcendens tulajdonságokat. Ez szabja meg azokat a testi-lelki tulajdonságokat, melyeket a külvilág felé mutatunk. Meghatározza hogyan lát minket a külvilág. Az aszcendens mindig megmutatkozik a testalkaton is, befolyásolja a külsőnket, stílusunkat.

Elhúzódó szüléseknek gyakran az az oka, hogy a lélek, még tud módosítani pár dolgot a képletében, az aszcendens jegyet válthat, néhány bolygó átléphet egyik horoszkópházból a másikba.

Általános tulajdonságok

Az ilyen aszcendensű emberek intenzív érzelmeket tudnak megélni, de ez az aszcendens hozhat zárkózottságot, érzelmi lefagyást is. Rendkívüli képességgel rendelkeznek a lelki fejlődésre és az önátalakításra. Szélsőségesek, mélységeket és magasságokat járnak be lelki transzformálódásuk során.

Személyiség

Személyiségük magával ragadó. Erőteljes jelenléttel rendelkeznek. Függetlenül attól, hogy hol vannak, kivel vannak, aurájukat a tisztelet és félelem különös keveréke övezi. Mintha mindenkinek azt üzennék, hogy ők senkinek sem hódolnak be.

Általában titokzatosak, másokról mindent tudnak, de magukról keveset árulnak el. Belelátnak az emberekbe, könnyen felismerik azokat, akik nem őszinték velük. Alacsonyabb szinten befolyásolhatnak, manipulálhatnak. Ha harcra kerül a sor, akkor pedig kegyetlenek, vagy bosszúállóak is lehetnek. Általában nem nyíltan támadnak, de kíméletlenül le tudnak csapni, lehetnek könyörtelenek, bántóak vagy arrogánsak is.

Energikus, határozott egyéniségek. Önfegyelmük, akaraterejük, és fájdalomtűrő képességük rendkívül nagy. Leginkább a felszínen bátrak és merészek. Amit a fejükbe vesznek, azt mindenáron, akár fanatikusan és megszállottan is véghez viszik.

Vonzódnak a hatalomhoz, észrevétlenül tudják a környezetüket befolyásolni. Szeretnek irányítani, teremthetnek függőségi helyzeteket. A hatalommal általában kapcsolatba is kerülnek, szerezhetnek fizikai vagy tudás általi hatalmat.

Táplálkozásukra alapvetően igényesek. Azonban sokszor emésztik magukat, őrlődnek egy-egy problémán, vagy sérelmeket halmoznak maguk köré, emiatt pedig étvágytalanná válhatnak.

Kedvelik a fekete humort. Verbális humorukat mások durvának is tarthatják.

Ösztönösen jó pszichológiai érzékkel rendelkeznek, intuíciójukkal megérezhetnek dolgokat. Jó kapcsolatuk van a tudatalattival. Vonzódnak a titkokhoz, okkult és misztikus dolgokhoz. Foglalkoztatja őket az élet-halál kérdése.

Hivatás

Minden olyan munkában kiválóak, ahol el kell mélyülni, kutatni, vagy rejtélyeket kell megoldani. Számukra nagyszerű foglalkozás lehet például régész, pszichológus, vagy nyomozó.

Életút és tapasztalás

Életútjuk során megtapasztalnak krízishelyzeteket, drasztikus változásokat, melyek hatására az érzelmek széles skáláját élhetik meg. Személyiségük pedig folyamatosan átalakul, gyakran gyökeres változáson megy keresztül.

Lehetnek halálközeli élményeik vagy halállal, elmúlással való szignifikáns tapasztalataik is. A lelki transzformálódás olyan szintjére juthatnak, melynek eredményeképpen hatékonyan tudnak segíteni, gyógyítani másokat.

Külső tulajdonságok

  • Mélyen ülő szemük van, tekintetük szuggesztív, komoly. Mágikus hatást tudnak kiváltani. Olyan érzést keltenek, mintha mindenkibe belelátnának. Ha elgondolkodnak, vagy indulatosak lesznek, a szemeik között függőleges ráncok jelennek meg.
  • Hajuk általában fekete, vagy sötétebb színű. Hajuk ránőhet a homlokukra is. Sötéten sápadt a bőrük
  • Erős csontozatúak. Az arcuk markáns, az álluk hangsúlyozott, erőteljesebb, nyakuk pedig rövid.
  • Szájuk érzéki, az alsó ajak előrébb áll, mint a felső.
  • Lehet a két arcfél látványosan nem egyforma, aszimmetrikus. Füleik kicsik.
  • Termetük lehet sovány, csontos, de erős izomzatú is. Általában a felső testük arányaiban hosszabb, mint az alsó. Ezért gyakran ülve magasabbnak tűnnek.
  • Az ilyen aszcendenssel rendelkező emberek el is tudnak hízni. Ha híznak, akkor főleg hasra szednek föl plusz kilókat és gömbölyded testalkatúvá válnak.
  • Kezük erős, kemény kézfogás jellemző rájuk.
  • Járásuk fegyelmezett, kimért.
  • Lehet a fejen folt, sebhely.

Skorpió öltözködése, megjelenése

Általában szeretik a fekete vagy a sötétebb színt, a márkás ruhadarabokat. Megjelenésükben mindig van egy fókuszpont, ami odavonzza a tekintetet. Lehetnek vonzóak, csábosak. Nők gyakran erőteljesebb sminket használnak.

Szerelemben

Erőteljes szexuális kisugárzással rendelkeznek. A szexuális élet általában örömet okoz számukra. Lelki szinten is meg tudják élni a szexualitást.

Általában féltékeny típusok. Párkapcsolatukban lehetnek hatalmi viszonyok, alá vagy fölérendelődések.

Családcentrikusak, családjukért mindent megtesznek.

Betegséghajlamok

Érzékeny területe az emésztőrendszer alsó szakasza, vastagbél és a nemi szervek. A feszültségek elsősorban a vállon, háton jelentkeznek, így ez a területen található izmok befeszülhetnek. Hajlamos a sérelmeket tartogatni, ezért betegségeinek egy része pszichés eredetű.

Mi írhatja felül az aszcendenst?

Ha egy Skorpió aszcendensű ember nem ismer magára a fenti jellemzés alapján, annak több oka is lehet. Az 1-es házban, vagy az aszcendensen álló bolygók felülírhatják az aszcendens jegyét.

Például, ha az 1-es házban áll a Merkúr, akkor sokkal inkább hasonlít az Ikrek aszcendenshez a jelleme. Ez fordítva is igaz. Ha az Ikrek valakinek az aszcendense, de 1-es házban áll a Plútó, akkor átszínezi az aszcendens tulajdonságait, inkább a Skorpió aszcendens tulajdonságai lesznek jellemzőek rá.

A jellemünket befolyásolja, átírja, kiegészíti a többi bolygó jegy- és házhelyzete is. Ezért komplex képet mindig egy alapos elemzés után, csak jól képzett asztrológustól kaphatunk.

Dr. Nagy Etelka mikrobiológus Ph.D/karma asztrológus

Kérlek, nézd meg, hogy mit mondanak rólam és asztrológiai elemzésről azok, akik már jártak nálam.

Ha tetszett a cikk, kérlek, kattints az ikonra és oszd meg Facebook-on!