Hogyan készül az asztrológiai elemzés?

Asztrológiai elemzés készítése

Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy mi minden kell ahhoz, hogy elkészüljön a te személyre szabott asztrológiai elemzésed.

Vissza a kezdetekhez, avagy mi a karma asztrológia

A karma asztrológia története Kr.e. 4000-re nyúlik vissza. A káldeus papok a minden tudás birtokosai voltak, az isteni tudást őrző szent könyvük már a vízözön előtt is megvolt.

A papok folyamatosan kémlelték az eget, figyelték a csillagok járását és ezekből fontos következtetéseket vontak le. Felfedezték, hogy a Földről nézve a Nap mozgása, bolygók pályája, állócsillagok helyzete összefüggött az évszakok változásával, a termékenységgel, a folyók áradásával. Egyiptomban a keleti égbolton felkelő Szíriusz jelezte a Nílus áradását. A csillagos ég változásai tehát bizonyítottan hatással voltak és a mai napig vannak a földi életre. 

Az asztrológia összetett rendszere a káldeus papok sokezer éves megfigyelésein és tapasztalatán alapszik. Ma is ezt a rendszert használjuk az asztrológiai elemzések során.

A karma asztrológia olyan bolygóállásokat is vizsgál, melyekkel feltárhatóak a mélyebb karmikus rétegek, karmikus sebek.

A karma asztrológia semmiképpen nem tévesztendő össze a napi horoszkóppal.

Asztrológiai elemzés készítése

Asztrológiai elemzés készítése: első lépések

Az elemzéshez szükséges a születési időpont (óra, percre) és a születési hely.

Mi történik, ha nem ismert a pontos időpont?

Az asztrológiai elemzés készítése során előfordulhat, hogy nem tudjuk születésünk pontos időpontját. Ilyenkor nagy segítség, ha legalább az időintervallummal tisztában vagyunk (pl. a születés időpontja hajnalban, vagy kora délután kettő és négy óra közzé esett), hisz ekkor az életeseményekből be lehet pontosítani a születési időt.

Életesemények lehetnek például az iskola elkezdése, fontos találkozások, szerelmek, utazások, esküvő, vagy egy hozzátartozó elvesztése is.

Előfordulhat azonban, hogy csak születésünk napját tudjuk, a pontos időpontot viszont egyáltalán nem. Ilyenkor az asztrológiai elemzés eredménye bizonytalan.

Ha nincs feljegyezve a születésünk időpontja, akkor érdemes az illetékes kórháztól tájékoztatást kérni.

Hogyan készül az asztrológiai elemzés?

A születési paraméterek alapján Placidus program segítségével készítem el a radixot, mely megmutatja a születés pillanatában lévő bolygóállásokat. Segítségével azt tudhatjuk meg, hogy az egyes bolygók melyik életterületen álltak, milyen fényszögeket alkottak.

Véletlen bolygóállások?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont olyanok voltak bolygóállások, amikor születtünk. Puszta véletlen lenne, hogy mely bolygók vannak hatással az életünkre?

Egyáltalán nem véletlen. Hisz tudjuk, hogy nincsenek véletlenek. Minden okkal történik életünkben. Olyan bolygóállásnál születünk meg, amelynek hatásai segítségével a legtökéletesebben tudjuk megvalósítani életfeladatunkat.

Miért különleges a karma asztrológiai elemzés?

A karma asztrológiai elemzés csupán a születési időpont alapján képes azonnal, tűpontosan, és tárgyilagosan rávilágítani a legmélyebb lelki gondokra, amelyek egyébként csak hosszú pszichológiai terápiával kerülnének felszínre.

A karma asztrológiai elemzés nem jóslás. A születési képlet alapján kínál különböző megoldásokat, így mindig van lehetőségünk választani.

Fontos megjegyezni, hogy nincs rossz születési képlet. Csak olyan képlet van, amivel az életútunkat a leghatékonyabban tudjuk véghezvinni.

Vannak emberek, akiknek több nehézség van az életében, de ez sem véletlen. A karma asztrológiai elemzés segítségével ilyenkor is keressük a megoldást. Megnézzük, hogy mit kell megtanulnia az egyénnek, hogyan lehet könnyíteni, oldani a terheket.

Milyen információkat lehet megtudni az általános elemzésből?

Megismerjük jellemvonásainkat, tanulandó feladatainkat, életcélunkat, életútunkat. Látjuk, mely életterületen van nehezítés.

A múltból hozott tulajdonságok, képességek, fóbiák, karmikus nehezítések is napvilágra kerülnek. A betegséghajlamokat is végignézzük, konkrét betegségnél keressük a lelki okot, a probléma gyökerét.

Milyen problémákkal szoktak megkeresni?

Leggyakrabban életút keresésével, párkapcsolati nehézségekkel, szorongásokkal, fóbiákkal, egészségügyi gondokkal, anyagi javak vagy tehetség kibontakoztatásával kapcsolatban keresnek meg.

Mi az éves előrejelzés?

Lehetőség van egy éves előrejelzés (solar revolution) készítésére is, amely az adott személy születésnapjától következő születésnapjáig terjedő időszakot öleli fel.

Az éves előrejelzés segít, hogy megismerjük, hogy mire számíthatunk az adott évben, mely életterületen, milyen események, nehezítések, segítségek várhatóak.

Arra is van lehetőség, hogy utólag visszanézzünk egy évet, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy az adott események miért következtek be.

Mi az összevetés?

Az összevetés, vagy más néven szinasztria során két ember születési képletét vetjük össze. Ebből megállapítható, hogy mi a találkozásuk célja, mire jött létre a köztük lévő szövetség, miben tudják egymást segíteni.

Az is kiderül, hogy előző életben találkoztak-e már, mit csináltak akkor együtt, és, hogy milyen életük volt. Az összevetés rávilágít arra is, hogy karmikus-e a jelen találkozás, hogyan tudnak ebben az életben együttműködni.

Az összevetés segítségével azt is megtudhatjuk, hogy jó házasság lesz-e a szerelmi kapcsolatunkból.

A szinasztria szülő-gyermek kapcsolatban is kiválóan alkalmazható. Nagyszerű eszköz, ha meg akarjuk érteni a gyermekünkkel való kapcsolatunkat.

Mit ad az asztrológiai elemzés?

Az asztrológiai elemzés önismerettel vértez fel, és így hozzájárul ahhoz, hogy a jövőbeni akadályokat könnyebben küzdhessük le.

Kapaszkodót nyújt, ha azt érezzük, hogy elbizonytalanodtunk olyan dolgokban, amelyeket korábban biztosnak gondoltunk.

Visszaigazolást ad magunkkal, tanulmányainkkal, munkánkkal, párkapcsolatunkkal, házaságunkkal kapcsolatban. Megerősít abban, hogy mit csinálunk jól és, hogy min kellene változtatnunk.

Magyarázatot kapunk arra, hogy mi, miért történik az életünkben. Iránymutatással is szolgál, így sokkal tisztábban fogjuk látni a jelenből a jövőbe vezető utunkat. Megmutatja, ha jó úton járunk, de azt is, hogyan találhatunk rá újra a helyes irányra. Ez pedig lelki megnyugvással tölt el bennünket.

Dr. Nagy Etelka mikrobiológus Ph.D/karma asztrológus

Ha tetszett a cikk, kérlek, kattints az ikonra és oszd meg Facebook-on!